Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

MHP'den Pankartlı "Hayır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP ) Akçaabat İlçe Teşkilatı, parti binasının dışına astığı pankartla 12 Eylül'de yapılacak referanduma 'hayır' kampanyası başlattı. İlçe Başkanı Serkan Altuntaş, "Düşüncelerimizi bu şekilde kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

MHP'den Pankartlı "Hayır" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP ) Akçaabat İlçe Teşkilatı, parti binasının dışına astığı pankartla 12 Eylül'de yapılacak referanduma 'hayır' kampanyası başlattı. İlçe Başkanı Serkan Altuntaş, "Düşüncelerimizi bu şekilde kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

MHP Akçaabat İlçe Başkanlığı, 12 Eylülde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu için hazırlanan pankartı İnönü Caddesi üzerindeki parti binasına astı. "Tütün elinden alındı, fındık elinden alındı. Şimdide vatanın elinden alınıyor. Bunlara dur demek için, bir hayır yeter." sloganı ile Akçaabatlılar referandumda 'hayır' oyu kullanılmaya çağırıldı. MHP Akçaabat İlçe Başkanı Serkan Altuntaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, birkaç kelimeyle de olsa içlerinden geçeni yansıtmaya çalıştıklarını söyledi. İlerleyen günlerde de çalışmalarını yoğun şekilde sürdüreceklerini kaydeden Altuntaş, "Hazırladığımız el ilanlarımızla vatandaşımıza, seçmenlerimize neden 'hayır' dediğimizi, neden bu ülkenin geleceği için yapılan anayasa değişikliğinin toplumsal süreçte tamamlamadığını, sadece baskı rejimi ile çıkan bir anayasa değişikliğini kabul etmediğimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Bu yapmış olduğumuz pankart hazırlanan yüzlerce slogandan bir tanesi" diye konuştu.
Altuntaş, pankartın kaldırılmasının istenmesi karşısında tavırlarının ne olacağı sorusuna ise, "Biz MHP olarak kendi en doğal hakkımız olan böyle bir pankartı kendi binamıza astık. Vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Böyle bir pankartı asmamızın kime ne zararı olabilir. Sadece biz toplumumuzu bilinçlendirme, kamuoyunu bilinçlendirme adına astığımız bir pankart. Bu da bizim sloganımız. Biz bunu bu millet adına asıyoruz, kendi adımıza asmıyoruz ki. Neden 'hayır' dediğimizi ortaya koyuyoruz. Biz bir siyasi partiyiz ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Düşüncelerimizi siz basın mensupları ile nasıl paylaşıyorsak, halkımızla da böyle paylaşmak istiyoruz. Bundan doğal bir şey var mı?" cevabını verdi. Altuntaş, 12 Eylül darbesinde en çok acıyı ülkücülerin çektiğini, ancak yapılan Anayasa değişikliğinde böyle bir değişikliğin söz konusu olmadığını öne sürdü. Altuntaş sözlerini şöyle sürdürdü: "28 maddenin değişikliğine baktığınız zaman 12 Eylül darbesi ile ilgili veya TSK ile ilgili bir değişiklik var mı? Yok. Zaten sürece baktığınız zaman 30 yıl önce bir darbe yapılmış. En çok sıkıntıyı çeken bu ülkede darbeden MHP'nin mensupları ülkücüler olmuştur. Biz bunu biliyoruz. Bu zamana kadar yargılama yapılmamış, daha doğrusu darbeyi yapanların üç tanesi ölmüş, iki tanesi de 90 yaşına gelmiş. Böyle bir süreçte ve zaman aşımına uğramış bir konuyu bugün gündeme getirmek zaten yok. Biz de istemiyoruz
zaten. Değişikliğe neden 28 Şubat'ı koymuyorsunuz. O gün hayatta olan insanları gerekirse yargılayalım ama kimse timsah gözyaşları dökmesin. Evet bizim tabanımız en çok çileyi çekmiştir. 12 Eylül döneminde en büyük acıyı milliyetçi hareket çekmiştir. Vatandaşı kandırmayalım, düşünceleriyle oynamayalım."
Altuntaş, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini ihanetle suçladığını belirterek, "Şunu iyi değerlendirmek lazım. Sayın Başbakan bizi BDP ile PKK teröristleri ile bizi ihanetle suçluyor. Ama kendileri bugün baktığınız zaman Habur'dan girişlere bakın, o fotoğraflara bakın bunun için 'hayır' diyoruz. Süleymaniye'de bizim askerimizin başına çuval geçirilmiş biz bunun için 'hayır' diyoruz. Onun için bu pankartımızı asıyor ve toplum ve vatandaşlarımızla aynı duyguları paylaşmak için bunu kamuoyu ile paylaşıyoruz"
ifadelerini kullandı.

14 Eylül 2010 Salı 11:24

http://www.sebathaber.com/haber/mhpden-pankartli-hayir-140.html