Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fatih Erbakan'dan Pulat'a başarı beratı! Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu: "Düzköy MYO İçin Müjde Verdi" TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı KAYSERİ VE İZMİR DEVLET TİTATROLARI AKÇAABAT’TA Zorlu, yüksek su faturalarına dikkat çekti FINDIKTA MÜCADELE ZAMANI SEBAT GENÇLİK MAĞLUP OLDU TRÜ İletişim Öğrencileri Ankara’da AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı. Belediye'de Görev Değişim İMZALAR ATILDI BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı KAMPÜS KARNAVAL YERİ ANKARA’DA TRABZON TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI TÜRKİYE ULUSAL AJANSINDAN OKULUMUZA ZİYARET BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI KAĞAN MUMCU'DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’den Ortahisar Belediyesinin Mali Durumu Üzerine Açıklama: “Yanlış Algılarla Vatandaşlarımızı Yönlendiremezsiniz” KAYA’DAN KALEM KALEM BORÇ AÇIKLAMASI
AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
 
Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı.
Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı.
 
TÜRKİYE ULUSAL AJANSINDAN OKULUMUZA ZİYARET
TÜRKİYE ULUSAL AJANSINDAN OKULUMUZA ZİYARET
Trabzon-Gümüşhane’ye 315 milyon liralık yatırım
 

Trabzon-Gümüşhane’ye 315 milyon liralık yatırım

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Trabzon'un Araklı İlçesi'nde 225 milyon TL’ye mal olacak olan dere ıslahı, kanalizasyon ve içme suyundan oluşan 24 tesisin açılış törenine katıldı.

16 Eylül 2013 Pazartesi 18:37
Yazdır

 

Trabzon’a Ne Yapılsa Azdır

“BİZE her yer Trabzon" diyerek sözlerine başlayan Bakan Eroğlu, iki bakanlık olarak tek törende 24 tesisin temelini attıklarını hatırlatarak, "Son 8 ayda Trabzon'a 46 müjde verdik. Trabzon, Trabzon olalı böyle yatırımlar görmedi. Trabzon'a ne yapılsa azdır” dedi.

200 Canlı Şantiye Var

BAKAN Bayraktar ise insanların hayat seviyesini, kalitesini artırmak için çalıştıklarını belirterek, "Ülke genelinde 200 civarında canlı şantiye var. Çalışmalarımıza bundan sonra çok fazla hız vereceğiz. Amacımız insana hizmet etmek. Biz hizmet siyaseti yapacağız" dedi.

90 Milyon Liralık 13 Tesis

DAHA sonra Gümüşhane’ye geçen Bakan Bayraktar ve Bakan Eroğlu, burada da 90 milyon lira değerindeki 4 tesisin açılışını yaptı, 9 tesisin de temelini attı. Bakan Eroğlu, Gümüşhane’ye 229 milyon lira tutarındaki 39 yatırımın da müjdesini verdi.

TRABZON’DA Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yaptırılacak 12, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılacak 12 tesis için Araklı İlçe Meydanı'nda toplu temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, İlbank Genel Müdürü Tuncay Karaman, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Vekili Ömer Özdemir ile vatandaşlar katıldı.

BAKAN BAYRAKTAR: BİZİM SİYASETİMİZ HİZMET ÜZERİNE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, insanların hayat seviyesini, kalitesini artırmak için çalıştıklarını belirterek, "Çalışmalarımıza bundan sonra çok fazla hız vereceğiz. Amacımız insana hizmet etmek. Biz hizmet siyaseti yapacağız" dedi.

Türkiye'nin geliştiğini vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: "Türkiye gelişiyor, kalkınıyor. Türkiye'nin her noktasında arı gibi çalışılıyor. Ülke genelinde 200 civarında canlı şantiye var. Türkiye kalkınmaya başladığı zaman, kredi notları arttığı zaman, yabancı yatırımlar gelmeye başladığı zaman bazı olaylar yaşandı. Mayıs ayı bir sıçrama noktası, birinci lige çıkma noktasıydı. Gezi Parkı gibi hiç yoktan bir mesele çıkartıldı. Türkiye’nin önünü kesmek için bu mesele çıkartıldı ama ne oldu aradıklarını bulamadılar."  Bayraktar, Türkiye'nin artık kendi ayakları üzerinde duran bir ülke olduğunu, borç alan değil borç veren bir ülke konumuna geldiğini de sözlerine ekledi.

EROĞLU: TRABZON TRABZON OLALI BÖYLE YATIRIMLAR GÖRMEDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bize her yer Trabzon" diyerek sözlerine başladı. Eroğlu, iki bakanlık olarak tek törende 24 tesisin temelini attıklarını hatırlatarak, "Son 8 ayda Trabzon'a 46 müjde verdik. Trabzon Trabzon olalı böyle yatırımlar görmedi. Trabzon'a ne yapılsa azdır. Trabzon'a çok büyük yatırımlar daha gelecektir. Bakanlığımızdan Trabzon'a dev yatırımlar yapılıyor ve yapılacak. Sadece DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 4 çalışmanın maliyeti 20 milyon lira olacak. Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün de Trabzon'a yatırımları sürecek" dedi. Türkiye'nin büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Türkiye'yi dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına taşımak istiyoruz. Biz milletimize güveniyoruz. 21. asra mührümüzü hep birlikte vuracağız. Artık Türkiye'de hortumları kestik, artık tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkan başbakanımız ve hükümetimiz var. Bütün Türkiye'de tesisleşme açısından muazzam çalışmalar var ve bu çalışmalar aralıksız devam edecek" diye konuştu.

VALİ ÖZ: PROJELER BÖLGENİN TOPYEKÜN KALKINMASI İÇİN

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, temeli atılan tesislerin maliyetinin 225 milyon TL olduğunu hatırlatarak, "Bir şantiye olan bütün ülkemizin bir şantiye gibi çalışan Trabzon ilimiz iki önemli yatırımcı bakanlarını misafir ediyor ve bu bakanlıklarımızın devasa tesislerinin temelini hep beraber atıyoruz. Bu projelere baktığımız zaman en temel insani ihtiyacımız olan temiz ve yeterli içme suyuna kavuşmaya yönelik önemli yatırımlarımız var. Çevreyi korumaya yönelik önemli yatırımlarımız var ve havza bazında ıslah ve kalkınmaya yönelik önemli projelerimiz var. Bütün bu çalışmalar hizmet kalitesinin yükselmesi, insanların sağlıklı bir çevrede yaşaması, bölgemizin ve ilimizin topyekun kalkınmasına yönelik anlamlı ve bütüncül projelerdir. Tabi bu bakanlıklarımızın ilimiz genelinde yapmakta olduğu projeler bunlarla sınırlı değil. Bunların dışında inşaatı devam eden ve tamamlanan projelerimiz var. Artık Türkiye'de ihtiyaç olarak belirlenen alanları reel olarak yatırım programına alınabiliyor ve temeli atılan tesisler belirtilen tarihin önüne de alınarak tamamlanıp halkın hizmetine sunulabiliyor. Bu anlamda başta başbakanımız olmak üzere bakanlarımıza, ilimize yaptıkları yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Temelini attığımız tesislerin en kısa zamanda tamamlanması için el birliği içinde çalışacağımıza inanıyorum" dedi.

ÖZAK: AK PARTİ İKTİDARINDA TRABZON’A 11 MİLYARLIK YATIRIM YAPILDI

AK Parti Trabzon Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti iktidarı boyunca Trabzon’a 8 milyara yakın bir yatırım yapıldığını, devam eden 3 milyarlık bir yatırımın daha söz konusu olduğunu söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyleyen Özak, “Bir on yıl evvel küçük projeler için bile törenler düzenlenirdi, şimdi onlarca proje için bir temel atılıyor. Sayın Başbakanımız da temel atmıyor, açılışlara gidiyor. Biz iktidara gelmeden özellikle büyük projelerin bitme ömrü 30-40 yıl idi, şimdi 3 yılda büyük barajlar, büyük yapılar bitirilebiliyor. Türkiye’nin her metrekaresini kutsal addeden bir anlayışla yola çıkan Sayın Başbakanımızın önderliğinde bir fikir,  Türkiye’nin her tarafını gerçekten bir şantiye haline getirdi. Türkiye halkın verdiği destek ve güvenle istikrarı yakaladı, istikrar yatırımı, o istihdamı, o da huzuru getirdi” diye konuştu.

SEYMENOĞLU, EROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon’un hizmet alma noktasında çok iyi bir yerde olduğunu ve 80 il ile yarışır durumda bulunduğunu söyledi. Seymenoğlu, Bakan Eroğlu’nun Trabzon’a özel önem gösterdiğini ve Bakanlığı aracılığı ile verdiği desteklerle bunu gösterdiğini belirterek teşekkür etti. Seymenoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Trabzon’un çok daha farklı konumda olduğunu sözlerine ekledi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU, EROĞLU’NUN DESTEKLERİNİ ANLATTI

Başbakan Erdoğan ve Hükümet’in desteği ile Trabzon’un da artık büyükşehir olduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Her şeyin daha güzel olacağını bugünden görmeye başladık. Bugüne kadar bütün imkanlarını kullanan belde belediyesi arkadaşlarıma Trabzon halkının da şükranlarını iletiyorum” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, Bakan Eroğlu’na Trabzon’a daha önce yaptığı katkılara işaret ederek, “Şehrimizi yalnız bırakmamış, 5 yıl adım atılmayan derin deşarj ve ana kolektör sistemine desteğini vermiştir. Trabzon’umuzun 50 yıllık su ihtiyacına cevap verecek Atasu Barajı’nı Başbakan’ımızın tensipleriyle ödeneksiz bırakmamış ve aleyhteki bütün beklentilere rağmen 2011 yılında hizmete açabilmiştir. Trabzon’umuza tanıdığı bir başka ayrıcalık ise Atasu Barajımızın baraj gölünün bittiği noktasından sonra yeni arıtma sisteminin projelendirilmesini ana su hattı ve ana isale hattını da hizmet olarak hazırlamaya başlamıştır. Bir hafta önceki ziyaretlerinde 500 bin TL’lik bir ödeneği proje başlangıcı olarak imzalamışlardır. Trabzon’a bir Trabzonlu’dan daha fazla ihtimam göstermiştir Sayın Bakanımız. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar’ı zaten söylemeye gerek yok. Fazla söze gerek yok, ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ sözünün en büyük örneklerinden birisidir” şeklinde konuştu.

DSİ GENEL MÜDÜR VEKİLİ ÖZDEMİR: TESİSLER 150 MİLYON TL DEĞERİNDE

DSİ Genel Müdür Vekili Ömer Özdemir, temeli atılacak olan projelere ilişkin bilgi verdi. Özdemir, temeli atılacak 12 tesisin tamamının taşkın koruma tesisi olduğunu belirterek, “150 milyon TL’ye mal olacak tesislerle Trabzon il merkezi 130 dekar tarım alanı 7 ilçe ve 51 yerleşim yeri taşkından korunacaktır. Of-Solaklı Vadisi Taşkın Koruma Rehabilitasyon ve Çevre Düzenlemesi 2. kısım inşaatı temelini atacağımız işlerden biri ve belki de en önemlisidir. 23 milyon 689 bin TL’ye mal olacak Karadere Islahı işidir. Bu projeyle taşkın tehlikesi yaşayan Araklı İlçemiz ile 9 köyümüz taşkının meydana getirdiği maddi ve manevi zararlardan korunmuş olacaktır” ifadelerini kullandı.

İLBANK GENEL MÜDÜRÜ KARAMAN: 24 TESİSİN TEMELİNİ ATMAKTAN

BÜYÜK KIVANÇ DUYUYORUZ

İlbank Genel Müdürü Tuncay Karaman, geleceğin sağlıklı kentlerini kurabilmek için vazgeçilmez temel ihtiyaçlar olan içme suyu şebeke, içme suyu arıtma ve kanalizasyon tesislerinden oluşan 24 tesisin temelini atmaktan büyük kıvanç duyduklarını söyledi. Karaman, “Bugün bankamız yaşına rağmen geleceği kavrayan halen genç ve enerjik ruhu güçlü Türkiye’nin kuvvetli yapısı ve organizasyonu ile faaliyetlerine devam etmektedir. Türkiye’nin her şehrinde, ilçesinde, hatta her beldesinde mührü ,emeği, alınteri olan bu teşkilat enerjisini toplayarak, hedeflerini yenileyerek ülkemizin kalkınma ve refah ideallerine aşk ve heyecanla hizmet etmeyi önümüzdeki dönemde de hızla devam ettirecektir. 75 milyon değerindeki bu tesisleri Trabzon’un hizmetine sunacak olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Hedefimiz Türkiye’nin büyüme ve gelişme ritmine uygun olarak adalet ve hakkaniyetle ülkemize, şehirlerimize ve dolayısıyla insanlığımıza hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Eroğlu ve Bayraktar ile protokol üyeleri butona basarak yaklaşık 225 milyon liraya mal olacağı belirtilen 24 tesisin temelini attı.



Her iki bakanın ikinci durağı Gümüşhane oldu



ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 90 milyon lira tutarındaki 13 tesisin toplu temel atma töreni için Gümüşhane’ye geldi. Zafer Meydanı'nda vatandaşların da katılımı ile gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Eroğlu, nüfusuna göre en büyük müjdeyi Gümüşhane’ye verdiklerini belirterek 259 milyon lira tutarında 39 müjde ile geldiğini söyledi. AK Parti iktidarı olarak hep ilkleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Eroğlu, son 10 yılda Türkiye’nin muhteşem bir dönüşüm yaşadığını belirtti. AK Parti iktidarları döneminde IMF’den borç alarak memurunun maaşını ödeyen bir Türkiye’den IMF’ye borç veren bir Türkiye’ye geçiş yapıldığını dile getiren Bakan Eroğlu, “Nereden nereye. Hükümetimiz yeni destanlar yazıyor. Sağlıkta, ulaşımda, tarımda kısacası her alanda destanlar yazılıyor” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise konuşmasında yatırımların kalkınmanın bir göstergesi olduğuna vurgu yaparak, 10 yılda Gümüşhane’nin şehir olma özelliğinin arttığını söyledi. Türkiye’de siyaseti değil, hizmeti esas alan bir anlayışla çalıştıklarının altını çizen Bakan Bayraktar, “Türkiye çok daha gelişecek. Türkiye nereden nereye geldi” ifadelerini kullandı.

Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Vekili Ömer Özdemir’in de birer konuşma yaptığı törende daha sonra toplu temel atma törenine geçildi.

Zafer Meydanında telekonferans yöntemiyle Köse ilçesine bağlı Yaylım köyünde yapılacak ve 4 bin dekar araziyi sulayacak olan Şehit Osman Yıldız Göleti’nin temelini şehidin babası Zafer Yıldız attı. Tören sırasında yüklenici firma yetkilisi ile zaman üzerine pazarlık yapan her iki Bakan, normal şartlarda 2016 yılında bitecek iş için 15 Aralık 2014 tarih ve saat 14.29’a söz alarak taahhütname imzaladı.

Törenin ardından protokol üyeleri daha sonra Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti. Şehrin genel durumu hakkında her iki Bakana da brifing veren Vali Dr. Yusuf Mayda, daha sonra Bakanlara Karaca Mağarasını temsil eden rölyef tablo hediye etti.

Anahtar Kelimeler: ÇEVRE, ve, Şehircilik, Bakanı, Erdoğan, Bayraktar, ile, Orman, ve, Su, İşleri, Bakanı, Prof, Dr, Veysel, Eroğlu, Trabzon'un, Araklı, İlçesi'nde, 225, milyon, TL’ye, mal, olacak, olan, dere, ıslahı, kanalizasyon, ve, içme, suyundan, oluşan, 24, tesisin, açılış, törenine, katıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1749 Handel'in Ateş Oyunları Müziği ilk kez Londra Green Park'ta seslendirildi.
1810 Beethoven, ünlü eseri Für Elise'yi besteledi.
1865 Sultana isimli ve 2,300 yolcu taşıyan buharlı gemi Mississippi Nehrinde infilak ederek battı: 1.700 kişi öldü.
1908 1908 Yaz Olimpiyatları Londra'da başladı.
1909 II. Abdülhamid tahttan indirildi; yerine V. Mehmed tahta geçti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur