Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
108. YIL DÖNÜMÜ KUT’ÜL AMARE ZAFERİ KUTLU OLSUN Başkan Kaya: “Ortahisar’da bozuk ve kullanışsız yol kalmayacak” TATSO’nun 20. Yılı Berlin’de kutlandı, törene Başkan Çelebi de katıldı "AKÇAABAT İLÇEMİZDE “ İMECE” TOPLANTILARI START VERDİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASINA YOĞUN İLGİ BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı.. Genç öğretmen adayları duayenleri ile buluştu Fatih Erbakan'dan Pulat'a başarı beratı! Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu: "Düzköy MYO İçin Müjde Verdi" TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı KAYSERİ VE İZMİR DEVLET TİTATROLARI AKÇAABAT’TA Zorlu, yüksek su faturalarına dikkat çekti FINDIKTA MÜCADELE ZAMANI SEBAT GENÇLİK MAĞLUP OLDU TRÜ İletişim Öğrencileri Ankara’da AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı. Belediye'de Görev Değişim İMZALAR ATILDI
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
 
AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
 
Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı.
Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı.
Özel Ahmet Uğur Turhan Fen Ve Teknoloji Lisesi Görkemli Törenle Açıldı
 

Özel Ahmet Uğur Turhan Fen Ve Teknoloji Lisesi Görkemli Törenle Açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere bugün Trabzon’a geldi. İlk olarak Zigana Tüneli inşaatını inceleyen Karaismailoğlu, daha sonra Özel Ahmet Uğur Turhan Fen ve Teknoloji Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Bakan Karaismailoğlu’nu bir an olsun yalnız bırakmadı.

8 Ekim 2022 Cumartesi 12:04
Yazdır
Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da çok önemli yatırımları hayata geçiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a geldi. Bakan Karaismailoğlu’nu havalimanında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve il protokolü karşıladı. Öncelikle Zigana Tüneli inşaatında incelemelerde bulunan ve burada basın açıklaması Bakan Karaismailoğlu, 2023 yılı Nisan ayında tüneli açmayı hedeflediklerini söyledi. Ardından eski Ulaştırma ve Altyapı Mehmet Cahit Turhan ve ailesi tarafından Ortahisar ilçesine bağlı Kavala Mahallesi’nde yaptırılan Özel Ahmet Uğur Turhan Fen ve Teknoloji Lisesi’nin açılış programına geçildi. Görkemli törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eski Bakanlar Mehmet Cahit Turhan ve Faruk Nafiz Özak, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türk futbolunun efsanesi Şenol Güneş, ilçe belediye başkanları ve il protokolü katıldı.


TURHAN: GELECEĞİ GÖREN NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Ülkemize ilim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanoğlunun tarihinde hayatının en önemli ihtiyaçlarından birisi şüphesiz eğitim ve bilgiye ulaşmaktır. Okumak, öğrenmek ve hayatını buna göre şekillendirmek en büyük amacımızdır. Maksadımız rabbini, kendini bilen, köklerini bilen, gönüllere girebilen geleceği görebilen nesiller yetiştirmek istiyoruz. Eğitim imkânları kısıtlıydı. Bizim bölgemizde ilkokul eğitimi almak için çocuklarımız saatlerce yürümek durumunda kalıyordu. Yüksek tahsil için yatılı okullarda kalabilenler için mümkündü. Ülkemizi geleceğe taşıyacak insanlar yetiştirmek amacımız. Devletimiz ilk orta ve lise öğrencilerimize gıda kitap desteği veriyor. Üniversite öğrencilerine yurt ve burs desteği sağlıyor. Dünyada saygın millet olmamızı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

ZORLUOĞLU: EN İYİ EĞİTİMİ VERMEK ZORUNDAYIZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise “Türkiye’nin gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında en önemli avantajı, belki en güçlü yanlarından bir tanesi genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmasıdır. Çocuklarımızın, gençlerimizin kendi ayakları üzerinde durabilen, öz güveni yerinde, kendi kararlarını verebilen, 21. yüzyılın gerektirdiği niteliklere sahip bir şekilde yetiştirilmeleri, ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve geleceği bakımından şüphesiz çok büyük öneme sahiptir. Yavrularımıza bir taraftan bilimde, fende, teknikte hiç şüphesiz en iyi eğitimi vermek zorundayız. Yine yavrularımızın kalplerini yumuşatacak, ruhlarını okşayacak, şiir, müzik, edebiyat gibi spor gibi sanat gibi alanlarda da mutlaka gerekli donanımları kazandırmamız gerekiyor. Bunlar önemli ama yetmez. Bunlarla beraber kendi kimlikleriyle gurur duyan, köklerinden asla kopmayan, imanına, milli değerlerine, inancına sahip, ahlaklı, erdemli, faziletli nesiller yetiştirmek mecburiyetindeyiz. İşte bugün burada açılacak olan bu okulun esas hedefi, odaklandığı nokta da bu. Bu maksatlara ulaşmak üzere bu okul burada vücut buldu. Ben okulumuzun bu manada hedeflerine inşallah çok kısa bir sürede ulaşacağına yürekten inanıyorum” dedi.

ZORLUOĞLU: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKÜR EDERİM
Mehmet Cahit Turhan’ın okulla ve okulun geleceğiyle birebir ilgilendiğini de belirten Başkan Zorluoğlu, “Sayın Bakanımız normalde duygularını ve heyecanını çok belli etmez ancak bu okulun kısa hikâyesini anlatırken gerçekten ne kadar heyecanlandığını, zaman zaman duygulandığını gördüm. Çok güzel de bir vakıf kurulmuş. Elbette birçok yorgunlukların, çok büyük çabaların, gayretlerin neticesinde muhteşem eser burada vücut buldu. Ben emeği geçen değerli Bakanımızın ağabeyi Ahmet Uğur Turhan başta olmak üzere, değerli Bakanımıza ve bu eserin vücut bulmasına destek veren ismini sayamayacağımız herkese gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ZORLUOĞLU: DEV YATIRIMLARI İNCELEDİK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Trabzon’u teşriflerinden memnuniyet duyduklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Sabahtan bu tarafa şehrimizde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın yaptığı Zigana Tüneli, Kanuni Bulvarı, Sahil yolu, Maçka yolu gibi dev yatırımları beraberce inceledik. Önümüzdeki döneme ilişkin şehrimizde yapılacak yatırımlarla ilgili istişarelerde bulunduk. Şehrimize her zaman özel ilgi gösteren Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza şehrim ve Büyükşehir Belediyesi adına çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

USTAOĞLU: GELECEĞE İMZA ATACAKLAR
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da Trabzon’un bir tarih, medeniyet ve eğitim şehri olduğunu belirterek “Trabzon’umuz ülkemizin siyasetinde, ekonomisinde, iş dünyasında ve eğitiminde önemli kişiler yetiştirmiştir. Böyle anlamlı bir eğitim kurumu hayata geçiriliyor. İnsan öldükten sonra amel defterinin kapanmayacağı 3 şeyden biri olan bu tür hayır müesseselerini hayata geçirmek… Gençlerimiz sayesinde amel defterleri her zaman açık kalacak. Buradan yetişecek çocuklarımız bugün Trabzon gerçekten gurur duyacağımız tabloları yaşıyor. Her yıl dereceye giren öğrencilerimiz yetişiyor. İnanıyorum ki bu okuldan yetişecek öğrencilerimiz de ülkemizin geleceğine imza atacaklar” dedi.

KARAİSMAİLOĞLU: GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise Bakanlık olarak yoğun bir mesai harcadıklarını dile getirerek, “Türkiye son 20 yıl önceki Türkiye değil. Çok büyük aşama kaydettik. Dünyanın neresinde sorun olursa orada Türkiye’nin eli var. Bu güzide kurumlar geleceğimiz için çok önemli. Bu koltukları bırakacağımız zaman gençlerimizi yetiştirecek kadrolar çok önemli. Bu ilim irfan yuvası çok önemli. Büyük güçlü Türkiye’nin geleceği için de emek vereceklerdir. Geleceğin umut tohumlarını da ekmiş oluyoruz. Milli ve manevi değerlere sahip nice gençler yetişecektir. TÜRKSAT uydularımızı fırlattık. Dünyada bir yıl içinde 2 uyduyu gönderen ender ülkelerden birisiyiz. Yerli ve milli imkânlarla geliştirmiş olduğumuz 5G ile de hayatımızı hızlandıracağız. Yakın zamanda TEKNOFEST yarışmaları başta olmak üzere üniversite yarışmalarında boy gösterecekler. Başarılı olmak için 3 temel kural. İrade, gayret ve terbiye. Gençler olarak irade gayret ve terbiye ile yolunuza devam ederseniz yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. Size inanıyor ve güveniyoruz” diye konuştu.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ
Konuşmaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eski Bakanlar Mehmet Cahit Turhan ve Faruk Nafiz Özak, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Şenol Güneş ve davetliler açılış kurdelesini kestiler ve birlikte okulu gezdiler.

ESNAF VE VATANDAŞLA BULUŞTU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve beraberindeki ekip, daha sonra esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Uzun Sokak, Maraş Caddesi ve Tabakhane’de esnafı ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla da sohbet etti. Bakan Karaismailoğlu’nun Trabzon temasları, Valilik ziyaretinin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler: Ulaştırma, ve, Altyapı, Bakanı, Adil, Karaismailoğlu, bir, dizi, temas, ve, incelemelerde, bulunmak, üzere, bugün, Trabzon’a, geldi, İlk, olarak, Zigana, Tüneli, inşaatını, inceleyen, Karaismailoğlu, daha, sonra, Özel, Ahmet, Uğur, Turhan, Fen, ve, Teknoloji, Lisesi’nin, açılışını, gerçekleştirdi, Trabzon, Valisi, İsmail, Ustaoğlu, ve, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Murat, Zorluoğlu, Bakan, Karaismailoğlu’nu, bir, an, olsun, yalnız, bırakmadı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1903 Alberta'da (Kanada) meydana gelen toprak kaymasında 70 kişi öldü.
1916 Kut'ül Ammare Kuşatmasında Halil Kut Paşa komutasındaki 6. Ordu Irak cephesinde Kut'ül Ammare kasabasında İngiliz Mezopotamya ordusunu teslim aldı.
1939 Türk güreşçileri Yaşar Doğu ve Mustafa Çakmak 66 ve 87 kilolarda Avrupa ikincisi oldu.
1945 İtalya'daki Alman birlikleri teslim oldu.
1945 Sovyet tankları Berlin'e girdi. Sovyet askerleri şansölyelik binasının kapılarını zorlarken, Nazi lider Adolf Hitler, tabancayla intihar etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur