Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Akyüz: Trafiği biz çözeriz!
 

Akyüz: Trafiği biz çözeriz!

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Akyüz: Trafiği biz çözeriz!

28 Mart 2019 Perşembe 19:13
Yazdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, Her geçen gün artan ancak hala birincil sorunumuz olan trafik ve ulaşım konusunda hiç vakit kaybetmeden tüm şehrimizin bileşenleriyle ve ortak akılla çözüme yönelik adımların atılmasında öncü olacağız” diye konuştu.

Raylı sistemin bir an önce yatırım planına alınarak uygulamaya konulması gerektiğini vurgulayan Başkan Adayı Akyüz, “Yıllardır vaat edilen ve hala vaatlerde olan hafif raylı sistem projesinin yapılmasına biz öncülük edeceğiz. Mesela Samsun 5 yılda onlarca kilometre raylı sistem yaptı. Biz ise yerimizde saydık. Trabzon’a 30 milyar TL kaynak aktarılmasına rağmen bu şehri yönetenlerin nedense bu kadar önemli bir ulaşım aracı olan raylı sistem akıllarına gelmedi. İcraat için Sayın Cumhurbaşkanımızın mı Trabzon için proje üretmesini bekliyorlar. Biz ihtiyaçları biliyoruz, projelerimizi hayata geçirmemiz için halkımızın bize yetki vermesi yeterli” dedi. Ulaşım düzenlemelerinde birçok hata yapıldığına dikkat çeken Akyüz, “Yapılması planlanan akıllı kavşak, dalçık, üst geçit uygulamalarının, Reşadiye köprüsündeki (milyonlarca lira harcandı) gibi hataların tekrarlanmadığı, çözüm üreten uygulamalar olması için üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

GÜNEY ÇEVRE YOLU VE KANUNİ BULVARI…

“Trabzon’a yeni yerleşim alanları kazandırmamız ve trafiği rahatlatmamız için Güney Çevre Yolu’nu bir an önce hayata geçirmemiz gerekiyor. Ayrıca sahilden Güney Çevre Yolu’na dik, doğal yapıya uyumlu bulvarlar planlamalıyız. Böylece hem güneyden gelen trafik ve ulaşım rahatlayacaktır, hem de güneydeki mahallelerimiz her anlamda gelişecektir. Kanuni Bulvarı’nın geçeceği güzergâhlarda ve kamulaştırmalarda birçok hata yapıldı. Kanuni Bulvarı’nda 18. Maddeden kaynaklanan adaletsizlikler de vatandaşımızın mağduriyetine neden olmuştur. Bu mağduriyetin de bir an önce ortadan kaldırılması gerekmektedir

”  ŞEHİR HASTANESİ YENİ SORUNLAR YARATACAKTIR

Şehir Hastanesi’nin Akyazı Dolgu Alanı’na yapılmasının mevcut trafik sorunlarına bir yenisini ekleyeceğini ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Akyazı Stadı’nda maç günleri trafik karmaşası  ortadayken aynı alan içine şehir hastanesinin yapılması bu karmaşayı çekilmez duruma getirecektir. Oysaki merkezde ve kolay ulaşılabilir olan Numune Hastanesi ve Fatih Hastanesi’ni elden geçirip, modern, donanımlı hastaneler yaparak, insanlarımızı kaliteli sağlık hizmetine ulaşmasını sağlamış oluruz. Kaşüstü Devlet Hastanesi’nde yapılan yanlış şehir hastanesinde tekrarlanmamalıdır” dedi.

 

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNE YENİ DÜZENLEME ŞART
Şehir içi trafiğinde yeni düzenlemelerin şart olduğunu ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Merkezdeki dolmuş yoğunluğunun yarattığı trafik sorunu, özellikle valilik ve meydan parkı arasında oluşturulacak, elektrikli toplu taşıma (otobüs) araçları ile ring yaparak vatandaşımızı dolmuş noktalarına servis yapabilir. Böylece özellikle batı ve Erdoğdu hattından gelen dolmuşlar şehir merkezine girmeden rahatlıkla yolcusunu indirerek durağına dönebilir. Böylece merkezdeki trafik rahatlamış olacaktır. Bu durum Maraş Caddesi’nin de trafiğe kapatılarak insanlarımızın nefes alacağı, turizm şehrine yakışır görünümde, kent mobilyalarının kullanıldığı, yeşille iç içe bir cadde haline gelebilir. Gazipaşa Caddesi’nin çift yön olarak trafiğe açılması hem trafik akışını rahatlatacak hem de cadde üzerindeki esnafın ticaretini olumlu etkileyecektir. Bu cadde eski özelliğine yeniden kavuşacaktır. Vatandaşımızın şikayetçi olduğu TRAPARK’lar nedeniyle yol kenarına park edilen araçlar, şehir trafiğini olumsuz etkiliyor. Yol kenarlarını ve yine kamu kullanımına açık bazı bölgeleri belediyelerin gelir kapısı haline getirdiği TRAPARK’lar uygulamasını kaldıracağız ” dedi.

 

 

ÇUKURÇAYIR'IN 3 KM'LİK YOLU YAPILAMADI

Çukurçayır’ın yol sorununun acilen giderilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Trabzon’un yapılaşması ve nüfusu hızlı bir şekilde artan Çukurçayır bölgesinin de en önemli sorunu yol ve trafik sorunudur. Trabzon merkezine 3 km yakınlıktaki Çukurçayır'a 45 dakikada gidiliyor. İnsanlar dolmuş kuyruklarında saatlerce bekliyor. Yol sorunu acilen çözülmesi gerekir. Bizim bu yol için çalışmalarımız var” diye konuştu.

 


MAHALLELERE YERİNDE HİZMET

Mahallelerdeki ihtiyaçların şehir merkezinde karşılanıyor olmasının trafik sorununa neden olduğunu belirten Akyüz, “Mahallelerimizde okul, küçük ölçekli sağlık merkezi, itfaiye, bankamatik, spor salonları, çocuklar için temalı oyun parkları, kreş, kütüphane, sosyal alanlar gibi ihtiyaçları gidereceğiz. Böylelikle şehir trafiğini bir nebze de olsun rahatlatmış olacağız” dedi.


Anahtar Kelimeler: CHP, Ortahisar, Belediye, Başkan, adayı, Akyüz, Trafiği, biz, çözeriz
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur